Er kan ook een ziekenhuisbezoek aangevraagd worden voor patiënten die gedurende lange tijd opgenomen zijn in een ziekenhuis (dit kan soms zelfs enkele maanden zijn) waarbij er misschien onduidelijkheid is over de behandeling, voor patiënten die een zware mogelijks risicovolle chirurgische ingreep moeten ondergaan, waarbij er een palliatieve setting is of wordt opgestart, of patiënten die graag een woordje uitleg krijgen van de huisarts die hen begeleidt. De huisarts staat immers ook in contact met de behandelende specialisten.
Op deze manier proberen wij ook steun te geven aan patiënten in het ziekenhuis die het moeilijk hebben of ter ondersteuning van de familie.

Als wij de aanvraag van dit bezoek gerechtvaardigd vinden en dit kunnen inpassen in onze planning, willen wij hier zeker tijd voor maken.

De ziekenhuizen waar wij komen zijn gelegen te Leuven, Lier en Bonheiden. Er wordt dan wel een kleine vergoeding van zo'n 30 euro aangerekend voor oa verplaatsingskosten (volgens nomenclatuur), maar dit krijg je grotendeels terugbetaald bij het ziekenfonds.